skip to Main Content

Egyéni coaching folyamat

ahol át tudjuk beszélni a kételyeket, elakadásokat, ami benned és gyermekedben van. Végig vesszük a lehetőségeket, hogyan is tud megoldásra találni a bennetek lévő kérdőjel.

Milyen esetekben keress gyermekeddel?

 • tanulási blokkok, iskolai félelmek / vizsgától való félelmek
 • iskola elhagyás
 • sérült kortárs kapcsolat, kortárs kapcsolat hiánya, kiközösítés, megbélyegzés
 • konfliktusok, problémás helyzetek
 • szerhasználat, szenvedélyek
 • rossz szokások
 • alacsony önértékelés és önbizalom
 • megromlott szülő-gyermek kapcsolat
Gyermek- és ifjúsági táborok

Infó Szülőknek

 

Részletes kezdeti megbeszélés és a közös munka során nem a problémára fókuszálunk, hanem a megoldásra, tudományos, megalapozott módszerek segítségével (kérdezéstechnika, értő figyelem, kids skills, brief coaching..stb).

Gyermeked víziót kap arról, hogy mi lehet, és ebből merít erőt és energiát, hogy megbirkózzon az új kihívásokkal. Célom, hogy támogassam a gyerekeket és a fiatalokat abban, hogy akadályoktól mentesen, motiváltan éljék életüket, és visszakerüljenek az élet sodrába.

Áramlásban lenni azt jelenti, hogy érezni kell önmagad, hinni önmagadban és a lehetőségeidben, és örömmel követni a céljaidat. Ily módon az akadályokat vagy nehéz helyzeteket kihívásnak tekintik a gyerekek/fiatalok, és többé nem problémának.

Csoportos coaching

Csoportos gyermek és ifjúsági coachingok több csoportbontásban,
8 -11 éves, 12- 14 és 15 – 18 éves korosztályok számára

Kommunikáció és játék alapú csoportos foglalkozások, ahol felismerhetik a fiatalok az önmagukban rejlő értékeket, ösztönözve őket arra, hogy merjék azokat megmutatni, fedezzék fel, mi rejlik bennük. A foglalkozások során megtanulják:

 • a közösségben, csapatban való együttműködést
 • erősségeiket tudatosítani és használni
 • fejleszteni a stressz oldást, dühkezelést
 • kommunikálni a világgal, a társaikkal, érzéseikről, gondolataikról,
 • felkészülni egy-egy új helyzetre pl., iskolára, szülőről való leválásra, vagy épp a való életre.

A foglalkozásokon a minimum létszám 6 fő, maximum létszám 10-12 fő.

csoportos coaching folyamat

Csoportos coaching szülők számára

Sokszor fordul elő, hogy a szülőként tanácstalan vagy és elbizonytalanodsz, a gyermeknevelésben. Gyakran felmerül benned, mivel tennél a legjobbat és mit ne tegyél egyáltalán gyermeked nevelése során.

Nehéz megtalálni az egyensúlyt ezen a mezsgyén. Számos szakmai könyvet olvasunk és nézünk szakmai fórumokat e témában, keressük a legmegfelelőbb eszközt, módszert, „gyógyírt” a felmerülő kérdésekre, problémákra, de a gyermeknevelésre nincs recept. Mi szülők vagyunk a recept, mi vagyunk/leszünk gyermekeinknek a legnagyobb szakértői! Egy szülő ismeri a legjobban gyermekét! A kérdés többször is felvetődik, hogyan is lehetünk akkor „elég jó szülők”, hogyan küzdjünk meg egy-egy elakadással, hogyan tudnánk változtatni a problémás és konfliktusokkal teli helyzeteken, főleg a kamaszkor idején? Hogyan neveljük „jól” gyermekünket, nem csak a kihívásokkal teli időszakokban? Hogyan tudnánk úgy átjutni gyermekünk életkori változásain, hogy egyikünk se sérüljön?

Számos dilemma, nehézség, kérdés is felmerülhet, de az évek során megismert szülő-gyerek kapcsolatokban leginkább, 3 problémát láttam, ami miatt ezek a kapcsolatok megfeneklenek:

 1. Tanácstalanság, erőforráshiány, önbizalomhiány
 1. Nem megfelelő életstílus 
 1. Zéró együttműködés, nehezen uralt helyzetek

A csoportos coaching során, ezekre és más egyéb szülőséggel, gyermekneveléssel kapcsolatos, kérdésekre is választ kaphatnak a szülők.

Ez módszer, lehetőséget nyújt a fejlődésre, a másik nézőpontjának, ötleteinek meghallgatására adott témában, mindezt szakértő csoporttámogató, folyamatsegítő vezetésével.

A cél a résztvevők személyes hatékonyságának, elégedettségének fejlesztése, a felmerülő kihívások megbeszélése, egymás meghallgatása, egy ígéretesnek tűnő megoldás kiválasztása, majd a közös tanulságok levonása.

A foglalkozásokon a minimum létszám 6 fő, maximum létszám 10-12 fő.

ifjúsági coaching
Back To Top